چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۸:۲۵
روستای راک بزرگترین روستای بخش مرکزی در شهرستان کهگیلویه است که روستاهای ديگر از جمله «چغل»،«کوشک دشمن زیاری» ،«دوریزگان»، «سر کوه راک»،«کلاتک»و«خلیفهای» برای برطرف كردن نیازهای درماني به این روستا مراجعه میکنند.
اگرچه براساس تكليف قانوني مناطق روستايي با پوشش طرح پزشك خانواده روستايي با از حداقل خدمات اوليه بهرهمند شوند اما با اين وجود به نظر ميرسد وجود حتي يك درمانگاه روستايي مجهز با امكانات و نيروي انساني بومي تا حدود زيادي در برطرف كردن مشكلات بهداشتي و درماني روستاي راك و روستاهاي اطراف موثر باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقه کهگیلویه و بویراحمد، درمانگاه روستای «راک» از توابع بخش مرکزی شهر دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه پس از گذشت یکسال از افتتاحش همچنان بلاتكيف و در پيچ وخمهاي اداراي تامين نيروي انساني است.
زن خانهدارساكن روستای «راک» ميگويد: قرار است براي اين درمانگاه روستايي تنها پزشک عمومی (نه متخصص) آورده شود كه به نظر ميرسد این پزشکان پاسخگوي نيازهاي درماني مردم منطقه نيستند.
یکي ديگر از اهالي اين روستا با بيان اينكه چنانچه این درمانگاه به امكانات و نيروي انساني مجرب و متخصص تجهیز شود لطف بزرگی به اهالي این روستا كردهاند در ادامه به وجود خواهر و مادر مریضش اشاره ميكند و با ابراز نارضايتي نسبت به عدم توانايي براي تامين هزينههاي اياب و ذهاب آنها از مسوولان تقاضا دارد تا چارهای بیندیشند.
به اعتقاد یکی دیگر از اهالي اين روستا كمكاري مسوولان «راك» علت تجهيز ديرهنگام اين مركز درماني است.
یک کشاورز راكي که مشغول فعاليت برروي زمين زارعيش است به ایسنا ميگويد: از حقوق ساكنان روستاي راک داشتن درمانگاه مناسب و مجهز براي دريافت خدمات درماني است و به نظر ميرسد تنها کمکاری مسوولان راک علت اين تاخير در راهاندازيست و با ادامه اين روند نبايد انتظار بهرهبرداري از اين درمانگاه روستايي را حتي تا ساليان دور داشت.
به گزارش ايسنا، «رفیع محمدی»، رییس شورای اسلامی روستای «راک» به خبرنگار ایسنا ميگويد: مقرر شد پزشک عمومی و پرستاران مجربي به اين درمانگاه آورده شوند اما هنوز خبری نشده است. چندین بار برای این درمانگاه با بخشهاي مختلف از جمله صداو سیما تماس گرفته و رايزني شد اما حاصلي نداشت.
وی ادامه ميدهد: به گفته مسوولان بايد درمانگاه راك تا 15 شهریور 91 تجهیز میشد اما به علت کمکاری مسوولان و بیتوجهی آنها تاکنون چنين نشده است.
محمدی، از مقامات و مسوولان خواست هر چه سریعتر براي مردم محروم و شهیدپرور اين منطقه چارهاي بينديشند.
براساس اين گزارش، «نصراله تانگو»، دهیار روستای «راک» نيز به ایسنا ميگويد: مسوولان ميزان هزینه لازم براي این درمانگاه روستايي را حدود 200 میلیون تومان برآورد كردهاند كه پزشک معالج، ماما، داروخانه، پرستار،نيرو براي پذیرش و پرسنل خدماتی هم خواهد داشت.
وی با اشاره با رايزنيهاي چندينبارهاش با مسوولان براي تجهيز و راهاندازي درمانگاه«راك» ادامه ميدهد: با دکتر «موسویان»،رییس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه و «نصرالله کرمی»، رییس مرکز بهداشت شهرستان صحبتهايي شد و طبق قول مساعد 15 روز گذشته کرمی(رييس مركز بهداشت شهرستان) اين درمانگاه ميبايست پس از گذشت يكسال از افتتاحش تجهيز و راهاندازي ميشد كه متاسفانه همچنان بلاتكليف است. در اين درمانگاه روستايي همچنان مشکلاتی از قبیل نبود ترانسفورماتور برق و انشعاب گاز مشهود است.
دهیار روستای «راک» با اشاره به اينكه ساخت این درمانگاه يكسال و نيم زمان برد، ميگويد: با توجه به اینکه روستای راک بزرگترین روستای بخش مرکزی است از اينرو هدف اصلي از احداث اين درمانگاه درمان بیماران روستا و روستاهای تابعه از جمله کوشک دشمن زیاری، سر کوه راک، کلاتک، چغل و خلیفهای است.
تانگو ادامه ميدهد: حدود یک سال از افتتاح صوری اين درمانگاه گذشت و با توجه به نیازهای درمانی مردم منطقه و روستاهاي اطراف، درمانگاه«راك» بايد هرچه سريعتر فعاليت خود را آغاز كند مردم اين منطقه با مشکل ایاب و ذهاب برای دريافت خدمات درماني از دهدشت مواجه هستند و بر راهاندازی اين درمانگاه مصر هستند و مسوولان در استفاده از نیروي انساني افراد بومی روستا را در اولويت قرار دهند.
«سیدناصر رضایی»،فرماندار شهرستان کهگیلویه نیز در اینباره به خبرنگار ایسنا ميگويد: از ابتدا با راهاندازي اين درمانگاه مخالف بودم اما دکتر تقوی، رییس شبکه بهداشت پيشين همواره عنوان ميكردند خانم خیري از دانشگاه علوم پزشکی بر افتتاح و راهاندازي اين درمانگاه اصرار دارند تا پس از راهاندازي نسبت به تجهیزش اقدام شود. مسوولان راک همیشه پیگیر مسأله بودند و امیدوارم هر چه زودتر این درمانگاه تجهیز شود.
به گزارش ايسنا،«نصرالله کرمی»، رییس مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه در اینباره به خبرنگار ایسنا ميگويد: درمانگاه «راک» به همه تجهیزات پزشکی مجهز است اما در بحث نیروی انسانی با توجه به عدم وجود ردیف سازمانی لازم برای این درمانگاه تلاش میشود پس از اعلام نتایج آزمون 26 خرداد نسبت به تامین موقت نیروی انسانی لازم و راهاندازی آن تا پيش از مهر و حتي اوایل مهر اقدامات شود.
وی اظهار ميكند: براي تامین نیرو و اختصاص ردیف سازمانی مناسب برای این درمانگاه مکاتبات لازم با دانشگاه علوم پزشکی استان و مراجع ذیربط انجام شد و امید ميرود با همکاری و مساعدت مسوولان استانی مساله ردیف سازمانی در اسرع وقت تامین شود.
به گزارش ايسنا، در سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي با راهاندازي خانههاي بهداشت در روستاها و مراكز بهداشتي درماني شهري و روستايي همواره تلاش شد تا مردم از خدمات اوليه بهداشتي(PHC) برخوردار شوند در 10 سال اخير نيز با تصويب مجلس شوراي اسلامي اجراي برنامه پزشك خانواده روستايي و شهري تكليف قانوني شد اما به نظر ميرسد در برخي استانهاي محروم همچون كهگيلويه و بوير احمد هنوز هستند روستاهايي كه متقاضي دريافت خدمات درماني (نه صرفاً بهداشتي) باشند و شايد اين توقعات بيش از حد انتظار باشد (وجود پزشك متخصص). اما هميشه بر همه مسوولان فرض و واجب بوده و هست تا ابتداييترين خدمات بهداشتي درماني را براي همه مناطق دور افتاده تامين كنند تا بيماران علاوه بر رنج بيماريشان ناگزير از تحمل سختي راه و هزينههاي اياب و ذهاب براي دريافت خدمات بهداشتي درماني اوليه نباشند. حال آن كه روستاي «راك» از بزرگترین روستاهای بخش مرکزی در شهرستان کهگیلویه است.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر