متوقف شدن طرح انتقال آب از رودخانه زهره و سد چمشیر به اراضی شمال استان بوشهر رویاهای کشاورزان این مناطق را به کابوس تبدیل کرده، در حالی که نماینده بوشهر در مجلس و استاندار پیش از این وعده حل شدن این مشکل را داده بودند.
به گزارش «راک نیوز از بوشهر»؛ رودخانه زهره از کوههای شمال استان کهگیلویه و بویراحمد سرچشمه گرفته و در شرق خوزستان جاری می شود، در این راستا از دهه 80 با هدف مدیریت منابع آب، تصمیم به احداث سد در این مسیر گرفته شد که تزریق آب به دشتهای لیراوی و حیات داوود در شمال استان بوشهر یکی از اهداف آن بود.
اجرای این طرح که نقش مهمی در تامین آب 45 هزار هکتار اراضی کشاورزی دیلم و گناوه دارد، طی سال های اخیر بارها با تهدیداتی از سوی مسئولان خوزستان مواجه شده تا رویاهای کشاورزان شمال استان به کابوس تبدیل گردد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان هم اخیرا در نشست خبری اش درباره آخرین وضعیت انتقال آب خوزستان به دشت های کشاورزی گناوه و دیلم گفت: این طرح با همه بررسی های کارشناسی مصوب شده، اما به دلیل توان سیاسی بیشتر خوزستانی ها در مقابل استان ما، متوقف گردیده است.
به گفته شاپور رجایی، این پروژه به تلاشی گسترده تر از شرکت آب منطقه ای نیازمند است و باید در سطوح بالاتر مثل نمایندگان دنبال شود.
استاندار خوزستان: با انتقال آب رودخانه زهره به دشت لیراوی بوشهر بشدت مخالفیم
استاندار خوزستان در سفر به شهرستان هندیجان بار دیگر بر طبل مخالفت با انتقال آب به اراضی کشاورزی شمال استان بوشهر کوبیده و گفت: ما با انتقال آب به دشت لیراوی مخالف هستیم و نباید آبهای خوزستان به دشتهای لمیزرع و بیابانی برود، چرا که زمینهای حاصل خیز خوزستان تشنه آب هستند. متأسفانه این طرح در دولت گذشته احمدینژاد به هر دلیلی که ما نمیدانیم مصوب شده است.
حقآبه شمال استان از سد چمشیر را تا حصول نتیجه پیگیری می کنیم
در همین خصوص نماینده بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس می گوید: با توجه به اظهارات غیرکارشناسانه استاندار خوزستان لازم است توضیح دهم که حسب اظهارات کارشناسان، ضریب حاصلخیزی اراضی دشت لیراوی دو برابر اراضی مد نظر استاتدار است.
حجت الاسلام خدری در گفتگو با «خلیج فارس» ادامه داد: در دیدار مجمع نمایندگان استان بوشهر با معاون اول رییس جمهور اولین خواسته ما برگرداندن حق از دست رفته استان از سهم آب سد چمشیر است و تا حصول نتیجه قضیه را پیگیری می کنیم.
البته فراتر از توضیح نماینده بوشهر، گناوه و دیلم، آنچه واقعیت دارد و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان هم بازگو کرده، زور سیاسی بیشتر خوزستانی ها برای مقابله با انتقال آب به بوشهر می باشد که اگر هم افزایی و تلاش همزمان استاندار و نمایندگان نباشد، همچنان بی نتیجه خواهد بود.
با توجه به اهمیت طرح انتقال آب از سد چمشیر و رودخانه زهره به اراضی کشاورزی دیلم و گناوه، انتظار می رود مسئولان استان بوشهر با قدرت، از حق و حقوق استان دفاع کرده و خواستار اجرای مصوبات دولت در این خصوص باشند.
مسئولان استان همسایه هم باید عنایت داشته باشند که منابع آبی تنها مختص به یک استان نمی باشد که فقط مسئولان همان استان درباره آن قادر به تصمیم گیری باشند، ضمن اینکه حقابه اراضی کشاورزی شمال استان از رودخانه زهره پس از بررسی های متعدد کارشناسی در وزارت نیرو تعیین شده و صحیح نیست با وجود کاهش میزان اولیه آب انتقالی، اکنون بر سر حداقل موجود نیز سنگ اندازی شود.
این شکل مدیریت می تواند استان بوشهر را هم که گاوصندوق کشور و پایتخت انرژی ایران است به سمت رفتارهای مشابه استان خوزستان بکشاند، اتفاقاتی که به مصلحت کشور خصوصا در نقاط مرزی نیست.
به گزارش راک نیوز ؛ این کشمکش ها در استان های همسایه درحالی صورت میگیرد که سهم حق ابه کهگیلویه وبویراحمد از زهره و چمشیر و یا کوثر بمراتب کمتر از استان های همسایه بوده و چندی پیش مسئولان خوزستانی به احداث سد جدیدی بر روی مارون در کهگیلویه بشدت مخالفت نمودند.!
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر